Тайно депо за италиански боклук в село Капатово

0
До късните часове на деня тирове и мотокари пренасят огромни количества боклук
До късните часове на деня тирове и мотокари пренасят огромни количества боклук

До късните часове на деня тирове и мотокари пренасят огромни количества боклук. 

Скандално видео показва огромно депо на предприятието ЕКОРЕПЛАСТ ООД с управител Юлиян Герчев от София, в село Капатово община Петрич, алармира Топ Преса.

Местните са притеснени!

От известно време насам, оградата на предприятието е „пакетирана“ със зелен найлон за да не се вижда, защото до късните часове на деня тирове на фирми от Дупница, досаняли палета с боклук. Топ Преса настоява за моментална проверка по случая!

Защо депото е в Кромидово? ГКПП Кулата е само на 14 км от мястото и това случайно ли е?

Същото предприятие е функционирало под друго име до преди години. Преди време съда в Петрич наложи 3000 лева глоба на управителя на предприятието Юлиян Герчев, управител на фабриката за преработка и рециклиране на пластмаса. Той бе признат за виновен в това, че е допуснал изграждане на три сондажни кладенеца в предприятието, без да има съответните разрешителни от Басейнова дирекция.

На производствената площадка на „Бест пластик“ ООД / тогава е ползвал тази фирма/ в с. Капатово имало два стари сондажа, които обаче били нефункциониращи и почти ликвидирани. Затова ръководството на фабриката преценило, че е по-добре да направи нови. Така през 2010 година били изградени три кладенеца – два с дълбочина 37 метра и един с дълбочина 60 метра.

При проверката от Басейнова дирекция било констатирано още, че в производствения процес се формират отпадъчни води, които преминавайки през утаители, се заустват в река Малнешка. На предприятието са съставени актове за тези нарушения и са направени предписания да бъдат изпълнени всички законови разпоредби за функционирането на цеха за пластмаса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари