Tайната на „Деветимата неизвестни“

0
От всички тайни общества вероятно това е най-тайното
От всички тайни общества вероятно това е най-тайното

Повечето от читателите вероятно никога не са чували за „деветимата неизвестни“ спасители на света.

От всички тайни общества вероятно това е най-тайното. Историците ни дори не са сигурни дали наистина е съществувало.

Все пак, ако се съберат всички трохи от това, което се знае за общността на „деветимата неизвестни“ (те се наричат ​​още и „съветът на деветимата“ или „съюзът на деветимата“), се получава следната история:

Мъдрият  индийски владетел Ашока (той е живял от 273 до 232 г. пр. Хр. ) бил много загрижен за човешката склонност към самоунищожение. Той решил, че хората винаги ще се стремят да използват постиженията на собствения си прогрес и плодовете на собствената си интелигентност за зло – в името на завладяването и обогатяването. И ще се наложи да се  защитят  постиженията на човечеството от самото него.

Да се реши този проблем с ограничения и забрани било невъзможно. Ето защо Ашока създал тайна общност, в  чието ядро освен него влизали  осем светли умове, чиито имена никой не можел да каже. Носели  се слухове, че сред „Деветимата неизвестни“ в различни времена са били  включени такива гении  като художника и изобретател Леонардо да Винчи, лекарят и алхимик Парацелз, папа Силвестър II, и много други.

Деветимата братя наблюдавали потенциално опасно знания да не попаднат в ръцете на могъщи и арогантни глупаци. Те създали широка мрежа от агенти, набирайки  видни представители в  различни области: астролози, физици, философи, алхимици, и така нататък. Но те  имали достъп до много ограничени знания за организацията. Пълната картина знаели  само деветимата „братя“, те знаели целия  план. Когато един от деветимата умирал, мястото му се заемало от друг избран. Този брой остава непроменен и до днес, пише Nepoznato.energetika-bg.com

За привличане на нови агенти Ашока  и неговите последователи изпращали хората си в най-прогресивните държави в света, често под прикритието на търговци и бизнесмени. Освен с привличане на видни  специалисти, те се занимавали и със събирането на информация за новите знания и постижения на човешкия гений. След това всички тези безценни данни постъпвали в тайна лаборатория за по-нататъшен анализ и нови изследвания, и след това били вкарвани в идеално защитени тайни архиви.

Може би съществуването на такова „хранилище на мъдростта“, обяснява невероятните предсказания, направени по различно време. Така например, през 1636 г. е  публикувана статия, описваща принципа на работа на електрическия телеграф, през  1729 г. в ​​друга работа е изложена принципа за получаване на фотографски изображения. Да не говорим за многобройните „предположения“ на  великия Леонардо за подводници, хеликоптери и повече.

Сега се оказва, че  „деветимата непознати“ не са могли да  спасят човечеството от войни, варварство и жестокост. Но кой знае, може би без тях тази планета отдавна щеше да се е превърнала в пустиня?

Източник: Nepoznato.energetika-bg.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари