Тайландското правителство ще забрани канабиса за развлечение

0
Ще се разреши употребата на канабис само за здравни и медицински цели
Ще се разреши употребата на канабис само за здравни и медицински цели

Ще се разреши употребата на канабис само за здравни и медицински цели

Тайландското правителство спешно ще внесе законопроект за забрана на употребата на канабис за развлечение, заяви министърът на здравеопазването, след като през 2022 г. кралството декриминализира този наркотик, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Канабисът беше изваден от списъка на забранените наркотични вещества през юни 2022 г. при предишното правителство, в което участваше подкрепящата легализацията партия "Бхумджайтай".

Този ход накара стотици пунктове за продажба на канабис да изникнат в цялата страна, особено в Банкок, което предизвика безпокойството на критиците, които призоваха за необходимостта от по-строго законодателство.

Министърът на здравеопазването на кралството заяви, че новият законопроект - който забранява употребата на канабис за развлечение - ще бъде предложен на заседанието на кабинета следващата седмица.

"Новият законопроект ще бъде променен спрямо съществуващия, за да се разреши употребата на канабис само за здравни и медицински цели", заяви Чонланан Срикау пред репортери.

"Употребата за забавление се счита за неправилна."

Министър-председателят Срета Тависин, който встъпи в длъжност през август миналата година, често се е обявявал против употребата на наркотика за развлечение и е заявявал, че той трябва да бъде разрешен само за медицински цели.

Миналия уикенд имаше нов натиск от страна на обществеността, след като посетителите на концертите на британската рок група Coldplay в Банкок се оплакаха в социалните мрежи, заявявайки, че "целият концерт мирише на марихуана".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари