Тайланд се готви да забрани употребата на марихуана

1
Азиатската държава се готви да наложи забрана на употребата на канабис "за развлечение"
Азиатската държава се готви да наложи забрана на употребата на канабис "за развлечение" Снимка: Dunavmost

Азиатската държава се готви да наложи забрана на употребата на канабис "за развлечение"

Две години след като Тайланд легализира канабиса, страната изглежда се готви да наложи забрана на употребата "за развлечение" и да разбие свободния пазар на наркотици, съобщи Асошиейтед прес.

Легалният канабис засили туризма и земеделието в Тайланд и доведе до появата на хиляди магазини, но се сблъсква с обществения отпор заради схващанията, че недостатъчното регулиране е направило наркотика достъпен за деца и е предизвикало престъпност.

Миналата седмица министърът на здравеопазването Чонланан Срикау заяви, че е препоръчал на кабинета проектозакон, който ще забрани употребата на канабис за развлечение, като същевременно ще позволи употребата му за медицински цели. Очаква се кабинетът скоро да одобри изпращането му в парламента.

Текстът на законопроекта, който беше разпространен за обществено обсъждане през януари, предвижда употребата на канабис "за развлечение или удоволствие" да се смята за престъпление, наказуемо с глоба от 60 000 бата (около 1 700 американски долара). В него се разрешава използването на медицинска марихуана, но не се посочват подробности за това как ще се контролира това използване.

Тайланд е първата държава в Азия, която легализира канабиса. Декриминализацията беше оглавена от партията "Бхумджайтай", която я превърна в основна част от платформата си в кампанията за парламентарните избори през 2019 г. Крепостта на партията е в бедните североизточни райони на страната, където тя обеща на фермерите, че канабисът ще бъде нова доходоносна култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари