Тайбе Юсеин е на полуфинал

1
Спортист №1 на България тръгна с три победи на турнира в Русе
Спортист №1 на България тръгна с три победи на турнира в Русе

Спортист №1 на България за 2018-а Тайбе Юсеин стигна полуфиналите на турнира по борба „Дан Колов – Никола Петров“ в Русе.

Световната и европейска шампионка постигна три победи в категория до 62 кг. На старта тя срази германката Луиса Немеш с 4:0, после прегази с технически туш нигерийката Анимат Адени с 10:0, а на четъртфиналите преодоля и китайката Хингру Пеи – 5:2. За място на финала Юсеин ще спори с бившата националка Елис Манолова, която сега се състезава за Азербайджан, информира GONG.bg.

Полуфиналните срещи започнат от 17 часа.

Световният вицешампион Кирил Милов не успя да стигне до реванш с №1 на планетата Муса Евлоев (Русия) при 97-килограмовите на класическия стил. Родният талант започна уверено, като на старта тушира за 1,47 мин китаеца Ди Хиао, но на четвъртфиналите бе спрян от друг руснак – Никита Мелников с 0:3. Ако съперникът му преодолее турчина Басар на полуфиналите по-късно, Милов ще продължи в репешажите.

До полуфиналите стигна и Милослав Методиев при 130-килограмовите на класическия стил след две победи – над китаеца Менк с 2:0 и чилиеца Ясмани Фернандес – 2:1 . А за място на финалите ще излезе срещу египтянина Мохамед Абделафид.

При жените Мария Оряшкова направи неуспешен старт. Шампионката на България по борба и петкратна №1 в света по самбо загуби с туш за 1,44 мин от унгарката Жанет Немет. В същата категория Боряна Борисова тръгна с успех срещу Грета Цепониде (Литва) с 9:4, но след това падна от световната шампионка за 2014-а Алине Фокен (Германия) с 0:10.

В свободния стил Георги Вангелов записа престижна победа при 57-килограмовите, като на старта в категорията надви световния вицешампион от 2017-а и пети на последния мондиал Томас Гилман (САЩ) с 6:5. В следващия кръг обаче българинът загуби инфарктно 4:4 срещу турчина Сюлейман Атли, трети от Мондиал 2018.

Световният вицешампион от 2013-а Владимир Дубов постигна две победи в по-горната за него категория до 65 кг – срещу Йозеф Молнар (Унгария) с 6:3 и италианеца Айделафит Мансур с туш за 2,12 мин, но на четвъртфиналите бе туширан от беларусина Скрабин. В същата категория Димитър Иванов загуби с 4:17 от турчина Киликсалаян. И двамата ни представители могат да продължат в репешажите, ако съперниците им спечелят полуфиналните срещи. При 74-килограмовите натурализираният у нас чеченец Али Умарпашаев проби до полуфиналите, където среща олимпийския шампион от Лондон 2012 Джордан Бъроуз (САЩ). До момента националът има две победи – срещу Ганами (Тунис) с 13:2 и украинеца Иван Кусяк с 5:0

А в очаквания с най-голям интерес сблъсък Бъроуз се справи още на старта в категорията с Франк Чамизо (Италия), бронзов олимпийски медалист, двукратен №1 в света и Европа, с 9:2. В същата категория Мирослав Киров загуби на четвъртфиналите след 0:10 от турчина Якуп Гор. Преди това асът ни записа две победи – над Болат Сакаев (Казахстан) с 3:1 и Магомедмурад Гаджиев (Полша), европейски вицшампион от 2018-а с 4:3.Другият ни представител Мохамед Бокар падна от корееца Гор с 0:10 и отпадна. Турнирът приключи и за трима от състезателите ни, които загубиха в репешажите. Виктория Бобева (65) падна от Адина Попеску (Румъния) с 1:1, в свободния стил при мъжете Стефан Иванов (61 кг) бе спрян от Володимир Буруков (Украйна) с 0:10, а Мирослав Христов (79) не успя срещу турчина Ендер Коскун – 0:10.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари