Русенски борец завоюва пояса „Дан Колов“

1
Георги Вангелов от клуб по борба „Юнак“ сподели преживяванията си от турнира в Русе
Георги Вангелов от клуб по борба „Юнак“ сподели преживяванията си от турнира в Русе Видео: Русе Медиа

Георги Вангелов от клуб по борба „Юнак“- Русе и Даниел Александров са тазгодишните носители на поясите на Дан Колов и Никола Петров в едноименния турнир по борба, който се проведе в Русе.

Те им бяха връчени на тържествена церемония пред пълната зала „Арена Монбат“ от министъра на спорта Красен Кралев, предаде Русе Медиа.

Георги Вангелов, който дълго отсъства от тепиха поради травми, се завърна с бронзов медал в категория 57 кг в свободния стил. Признава, че не е очаквал да получи пояса на Дан Колов.“Поясът по принцип се дава на шампиона, но така се случи, че аз бях единственият медалист в свободната борба и затова го дадоха на мен. Надявам се догодина да стана шампион и да взема още веднъж пояса, този път наистина заслужен. Сега имаме европейско първенство след месец и отивам за шампион, както и дойдох тук за шампион. Просто направих грешка, не се получиха някои неща, бях много близо, но ще работя над грешките си, видях кои са и, надявам се, на европейското първенство да ги поправя и ще дам всичко от себе си“, заяви русенският състезател.

За Даниел Александров това е втори пояс на Никола Петров в кариерата му. Състезателят в категория до 77 кг в класическия стил обаче остана разочарован, тъй като спечели служебна победа – двукратният олимпийски шампион Роман Власов от Русия не се яви поради лекарска забрана. Преди това Александров постигна три убедителни победи в дебютната за него категория, която е олимпийска

Малко ме е яд, защото не успях да направя финалната среща, а аз я чакам отдавна. Надявам се на голямо първенство да се сбъдне това нещо и да надвия най-добрия в категорията. Най-важното, за което се стремим тази година, е световното първенство, защото там се раздават квоти за олимпиадата. Отговорността да вземеш пояса на Никола Петров е доста голяма, защото има едно поверие, че всеки, който го е вземал, винаги от голямо първенство се е връщал с медал“, сподели Даниел Александров.

Световната шампионка Тайбе Юсеин, която остана със сребърен медал в категория 62 кг, бе отличена като най-добрата българска състезателка в турнира. За съжаление представителката на клуб „Юнак“ и Спортист №1 на Русе за 2018 г. Биляна Дудова не успя да се пребори за бронзовия медал в малкия финал.

На турнира българите взеха още три медала при мъжете в класически стил – сребро за Айк Мнацаканян и два бронза за Константин Стас и Милослав Методиев. От федерацията похвалиха високото ниво на турнира, който бе част от подготовката на националите за европейското първенство по борба, което ще се състои след месец в Букурещ.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари