СЗО предупреждава за „предстояща трагедия“ в Ивицата Газа

2
След две седмици блокада в Ивицата Газа има недостиг на питейна вода, храна и лекарства
След две седмици блокада в Ивицата Газа има недостиг на питейна вода, храна и лекарства

След две седмици блокада в Ивицата Газа има недостиг на питейна вода, храна и лекарства

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че ситуацията в Ивицата Газа е "катастрофална“, съобщава германският вестник BILD, цитиран от Агенция Фокус.

Организацията алармира за критичен недостиг на гориво, което се използва за производство на електроенергия с помощта на генератори. Останалите оскъдни количества биват разпределяни между инсталациите за обезсоляване, за да се осигури питейна вода, и болници, които трябва да обслужват нарастващия брой пациенти.

"Ако доставките не бъдат одобрени скоро, ще има трагедия в Ивицата Газа“, подчерта ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, като призова Израел да разреши доставките на гориво.

След две седмици блокада в Ивицата Газа има недостиг на питейна вода, храна и лекарства. Десетки камиони с хуманитарна помощ са паркирани на контролно-пропускателния пункт "Рафа“ на границата между Египет и Ивицата Газа, но египетските власти го държат затворен. СЗО очаква той да бъде отворен в рамките на днешния ден.

Според СЗО болниците в Ивицата Газа вече не могат да работят с пълен капацитет - четири от медицинските центрове в северната част на анклава все още могат да приемат пациенти, но само за няколко дни. По данни на организацията най-малко 2000 пациенти в региона не може да бъдат транспортирани за оказване на необходимото им лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Moni
    Егати, здравната организация, ООН,Европол,все кухи ненужни структури,за нищо не служат,армия боклуци,да направят нещо,те само дремят и обикалят,разхождат се разни изперкали лелки и чичковци,без мозък..
  • 5
    1
    Ivo
    И защо трагедия!?Или евреите ги избиват,или арабите ги избиват,и веднъж завинаги да се реши проблема,другото е лицемерие..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари