Свинската мас - повече ползи, отколкото вреди

1
Можете да ѝ се доверите за много различни употреби
Можете да ѝ се доверите за много различни употреби Снимка: ThinkStock/Getty Images

Можете да ѝ се доверите за много различни употреби

Много от нас свързват свинската мас или с архаични методи за лечение, или за използването ѝ в кулинарията за приготвянето на различни традиционни ястия.

Но все пак можете да ѝ се доверите за много различни потреби, само трябва да използвате домашна, преварена, която е бяла на цвят, има пухкавост и почти няма мирис, пише Actualno.

Свинската мас в народната медицина

И до ден днешен можете да срещнете случаи, в които майки използват маста, като крем против подсичане при бебенцата, но трябва да се внимава с тази ѝ функция през лятото, тъй като тя има загряващ ефект и да доведе до спарване и прегряване в нежните им гънки. Тя също крие рискове от алергии и изриване, особено при някои хора, които имат непоносимост към нея.

Би могла също да се приложи като средство против кожни проблеми, като екземи, обриви, лющене на кожата и т.н. и дори да спомогне лечението на изгаряния или порязвания без да се превързва кожата, след като е намазана.

Може да бъде използвана и при болки в ставите, както и при мускулни болки, изкълчвания, измръзване.

Свинската мас като козметичен продукт

Тя е подходяща алтернатива за превенция на поява на стрии и по този начин много бременни жени или такива със суха и не достатъчно еластична кожа, се доверяват на нея, вместо на други козметични продукти.

Свинската мас може да е съставка на много маски за лице или коса, тъй като подхранва и омекотява кожата и косата.

Свинска мас в кулинарията

В много тестени изделия тя е предпочитан продукт, защото носи неповторим и специфичен аромат, както и по-хубави вкус и вид.

С нея обаче не трябва да се прекалява, защото е тежка за преработване храна, която може да навреди сериозно на стомаха и черния ви дроб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари