Свилен Максимов: Явно има нужда съдът да укаже на НАП, че те са виновни

1
Това, че моите лични данни и моите финансови данни се "разхождат" и всеки може да ги достъпи, включително и недобросъвестни хора, които мога да вземат данните на 6 млн. българи, да видят, примерно, кой има пари за изнудване, за плащане на откупи, недоволен е предприемачът
Това, че моите лични данни и моите финансови данни се "разхождат" и всеки може да ги достъпи, включително и недобросъвестни хора, които мога да вземат данните на 6 млн. българи, да видят, примерно, кой има пари за изнудване, за плащане на откупи, недоволен е предприемачът Видео: БНТ

Русенец успя да осъди Националната агенция по приходите за допуснатия през миналата година огромен теч на лични данни от информационните ѝ масиви.

Делото е спечелено на първа инстанция. Бизнесменът от Русе Свилен Максимов трябва да получи обезщетение от НАП заради претърпените от него неимуществени вреди.

Искът е за символичната сума от 1 лев. За Свилен Максимов това е морална победа, предава БНТ.

"Това, че моите лични данни и моите финансови данни се "разхождат" и всеки може да ги достъпи, включително и недобросъвестни хора, които мога да вземат данните на 6 млн. българи, да видят, примерно, кой има пари за изнудване, за плащане на откупи", недоволен е предприемачът Свилен Максимов.

Адвокатът му Андрей Желязков казва, че е основал защитата си на фундаменталните права на личността, които се пазят от новия европейски регламент за защита на личните данни.

Андрей Желязков, юрист: НАП е осъдена и е призната за виновна за това, че не са приложили подходящи технически и организационни мерки да защитят личните данни на гражданите.

"Явно има нужда съдът да укаже на НАП, че те са виновни, тъй като ние не видяхме те самите да признават каквато и да е било вина", отбелязва още Максимов.

Националната агенция по приходите е осъдена да заплати и разноските и експертизата по делото в размер на 840 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари