Световният ловен съюз е потресен от убитите 7 елена

0
Никой не може да разбере защо държавата не предприема нещо, а разследването се бави
Никой не може да разбере защо държавата не предприема нещо, а разследването се бави Снимка: Портал БГ ЛОВ

"Председателят на Световния ловен съюз Бернар Лозе ми се обади шокиран от убийствата на 3-те благородни елена и 4-те бременни кошути."

Това каза шефът на Държавното ловно стопанство "Черни Лом" Григор Гогов.

Той е ловувал тук и не може да си обясни как е възможно държавата да не предприема нищо и разследването да се бави толкова време, като първият убит елен е отстрелян на 27 октомври м.г., посочи Гогов. Случаят стигнал и до няколко ловни списания в Европа, които също щели да го отразят.

Междувременно от прокуратурата мислят да променят обвинението от убийство на животно без разрешително, което се наказва с до година затвор или глоба от 100 до 300 лв. в по-тежко. Според обвинителите няма данни за бракониерство, тъй като елените не са убити за месо или рога, а са оставени в стопанството. Затова прокурорите смятат да променят обвинението в такова за жестоко убийство. Предвиденото наказание е до 3 години затвор и глоба до 5000 лв.

Засега делото се води срещу неизвестен извършител. Минути след едно от убийствата обаче трактористът в "Черни Лом" Александър Асенов видял два черни джипа "Мерцедес" G класа, собственост на поповския бизнесмен Иван Иванов. Асенов разказа, че е било тъмно, и не е видял кой е в джиповете. Бил обаче сигурен, че са на Иванов, и веднага докладвал на горския. По следите от грайферите той също стигнал до извода, че колите на бизнесмена са били в стопанството. Камери пък записали джиповете и номерата им да излизат от "Черни Лом" минути след друго от 7-те убийства.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари