Светът скърби за Франц Бекенбауер

0
Звездата на германския и световен футбол почина вчера на 78-годишна възраст
Звездата на германския и световен футбол почина вчера на 78-годишна възраст Снимка: EPA / БГНЕС

Звездата на германския и световен футбол почина вчера на 78-годишна възраст

Светът скърби за футболната легенда Франц Бекенбауер. Звездата почина в понеделник на 78-годишна възраст, предава NOVA.

Един от най-добрите, които нашият спорт е виждал“, заяви президентът на Германската футболна федерация Бернд Нойендорф.

Други спортисти и политици също почетоха паметта на Бекенбауер. Сред първите реакции бе тази на германския канцлер Олаф Шолц. „Бекенбауер ще ни липсва”, написа той в социалните мрежи.

Легенда на германския и световния футбол. Постиженията и триумфите му остават завинаги в историята. Въпреки голямата си популярност, Дер Кайзер винаги си остана скромен човек", каза президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Много величия от футболния свят също не замълчаха след смъртта на легендата. Стоичков написа: „Поклон, Кайзер Франц! Ти си един от най-великите в историята на нашия спорт! Ти си един от най-големите приятели на българския футбол!“

Той бе един от най-великите, както като футболист и треньор, така и извън терена. Франц бе изключителен човек, не само във футбола. Той се радваше на световно признание. Всички, които го познават, знаят колко беше добър и щедър", сподели бившият капитан на "Байерн" Лотар Матеус.

А Карл Хайнц Румениге смята, че трябва да бъде организирана огромна възпоменателна церемония на стадиона на "Байерн Мюнхен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари