Свалят наполовина национален флаг върху сградата на Областната и Общинската администрация в Русе

1
Петък и събота са Дни на национален траур
Петък и събота са Дни на национален траур Снимка: Dunavmost

Петък и събота са Дни на национален траур

Българският национален флаг върху сградата на Областната и Общинската администрация в Русе ще бъде свален наполовина в петък и събота поради взетото решение от страна на Министерски съвет за обявяване на 15 и 16 март за Дни на национален траур за отдаване на почит към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Българските знамена пред сградите на всички институции също ще бъдат спуснати наполовина.

По-рано през деня ръководството и екипът на Областната администрация изпратиха съболезнователен адрес до Светия синод на Българската православна църква, припомнят от областната администрация в Русе.

На свое извънредно заседание Светия Синод по повод кончината на Светейшия патриарх Неофит на 13 март взе решение на 15 март, петък, от 09:00 часа тленните останки на Светейшия патриарх да бъдат изложени за поклонение в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а на 16 март, събота, от 09:30 часа да бъде отслужена заупокойна св. Литургия и опело. С литийно шествие тялото на блаженопочиналия Патриарх ще бъде пренесено от Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ до митрополитската катедрала „Св. Неделя“, където ще бъде положено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари