Сушата "изпи" най-голямото сладководно езеро в Китай

0
Обемът на водата е намалял с около 75 процента
Обемът на водата е намалял с около 75 процента Видео: NOVA

Най-голямото сладководно езеро в Китай - Поянг, намали обема си с около 75 процента поради продължителната суша

Общата площ на езерото на този етап е 575 квадратни километра, с 2 475 квадратни километра по-малко от тази за същия период през предходните години, информира NOVA.

Нивото на водата в хидрологичната станция Хукоу беше 9.51 метра в понеделник, което е с 6.98 метра по-ниско от средното и продължава да спада.

Според метеорологичната прогноза средните валежи в цялата провинция Дзянси през август са от 120 до 140 милиметра. Високите температури и малкото дъждове в провинцията се очаква да продължат до септември.

Езерото официално влезе в сухия сезон на 6 август тази година, най-ранната дата от началото на записите през 1951 г. и 69 дни по-рано от средната начална дата между 2003 и 2021 г.

Много части на Дзянси издадоха червен код за прекомерни горещини, като 558 метеорологични станции за наблюдение в цялата провинция отчитат температури над 40 градуса по Целзий в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари