Студент стана учител-доброволец в русенска гимназия

3
Ангел Ангелов се притече на помощ на бившите си преподаватели в критичния за всички момент
Ангел Ангелов се притече на помощ на бившите си преподаватели в критичния за всички момент Видео: БНТ

Ангел Ангелов се притече на помощ на бившите си преподаватели в критичния за всички момент

Студент от Русенския университет, който учи едновременно две специалности, стана и учител-доброволец в гимназията, която сам е завършил.

Ангел Ангелов се притече на помощ на бившите си преподаватели в критичния за всички момент, информира БНТ.

Тази учебна година не обичайната. Така в едно изречение определя месеците от септември до сега заместник-директорката на Средното училище по европейски езици в Русе Биляна Илиева. Разказва, че още през първите седмици техни колеги са били поразени от коронавируса. Естествено се появила необходимостта да търсят „подкрепление" сред студентите от различни специалности на Русенския университет.

Биляна Илиева-зам.-директор на СОУЕЕ "Константин -Кирил Философ"- Русе: Изначално идеята се роди, защото много от учителите - няколко от начален курс -се разболяха. И ние поискахме от Русенския университет да ни помогнат с база от студенти, които биха искали да заместват наши начални учители. Те ни предоставиха един списък от колеги, след което - когато се наложи - ние ги потърсихме и те се отзоваха с удоволствие да ни помогнат. След което потърсихме в базата данни на МО, където Русенският университет имаше инициатива да се регистрират студентите, които биха искали да помагат в училищата. И там намерихме още 3-ма, които имаха желание и възможност да заместват при нас.

"Най-трудно ни е да намерим кадри, които да заместват учителите, които се разболяват. Дори в момента имаме 12 болни колеги", допълва Биляна Илиева.

До сега в Училището по европейски езици е имало 4-ма доброволци, които първо са преподавали присъствено, а след това са се включили и в онлайн обучението.

Ангел е бил сред първите желаещи, вписали името си в регистъра на за заместващи учители. Посочил, че може да преподава биология и английски. Звъннал и предложил помощта си лично и на бившата си класна.

Ангел Ангелов-доброволец: Реших да се включа в тази инициатива, защото аз още в начален курс имах желание да стана учител. Просто някакси ме привличаше тази професия. И наистина исках да опитам какво е това да стоиш от другата страна на бюрото.

За Ангел не е представлявало трудност да съвместява ученето и преподаването, защото си е изградил стройна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Всяка жена си мечтае за размер... който няма значение!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари