Студът и влагата усилват болките в ставите

1
Ревматологът проф. д-р Любомир Маринчев посочи още, че обострянето може да се получи от вирусни и бактериални инфекции
Ревматологът проф. д-р Любомир Маринчев посочи още, че обострянето може да се получи от вирусни и бактериални инфекции Видео: NOVA

Ревматологът проф. д-р Любомир Маринчев посочи още, че обострянето може да се получи от вирусни и бактериални инфекции

Промяната във времето и болките в ставите. Как се диагностицира ревматоидният артрит и как помага медицината разказва ревматологът проф. д-р Любомир Маринчев в предаването „Пулс“ по NOVA NEWS.

Лекарят посочва, че влагата и студът действат негативно на възпалителните ставни заболявания. Професорът посочи, че обострянето може да се получи от вирусни и бактериални инфекции. Маринов поясни, че COVID-19 може да отключи и ревматично заболяване. Грипът също може да обостри болките в ставите, допълни лекарят.

Проф. Маринчев разказа как протича ревматоидният артрит. „Без оток няма артрит“, поясни лекарят. Другите симптоми са болки и скованост, допълни той. Лекарят посочи, че при артрита болката е сутрин и нощем, за разлика от артрозите, при които болката е при натоварване. Маринчев каза, че артритът може да бъде лекуван, когато е диагностициран навреме.

Професор Маринчев обясни каква е разликата между артит и артроза, как се диагностицира и как се лекува.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари