Студ и в сряда. Мъглите носят сериозно замърсяване с фини прахови частици

1
Минималните температури ще са около минус 2° и 7°
Минималните температури ще са около минус 2° и 7° Снимка: БГНЕС

Утре ще бъде слънчево, но още по-студено

След внезапното застудяване, причинено от преминаването на студен атмосферен фронт, времето у нас и на Балканите ще се стабилизира и температурите много слабо ще се повишат, но ще остане хладно.

През нощта срещу сряда облачността ще се разкъсва и намалява до предимно ясно време. Над източните и крайните южни райони от страната очакваме и слаби валежи от дъжд. Вятърът в Дунавската равнина ще е умерен до силен от север-североизток. Минималните температури ще са около минус 2° и 7°, прогнозира Meteo Balkans.

В сутрешните часове на места в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, които ще се задържат почти през целия ден в крайните източни райони от страната.

През деня над останалата част от България ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

Времето в планините ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около нулата.

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. На отделни места ще преръмява. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода - 15° - 16°.

Времето в София

В нощта срещу сряда времето в столицата постепенно ще се стабилизира и облачността ще бъде разкъсана. В сутрешните часове очакваме мъгли, които до обяд ще се разсеят. Времето през деня ще бъде слънчево. Минималните температури ще са предимно между 4-5°С . Максималните – меоду 10 и 11°С.

Прогноза за ФПЧ

Поради очакваните мъгли в сутрешните часове, около големите градове се очакват и замърсяване около два пъти над нормата. Прогнозите на фините прахови частици ще са между 60-140 µg/m3. Средноденонощната норма за ФПЧ10 е 50 µg/m3.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари