Строят френски завод за самолетни части у нас

0
Заводът ще се простира на площ от 5 хил. кв. метра
Заводът ще се простира на площ от 5 хил. кв. метра

С първа копка френското предприятие „Латекоер“ даде старт на изграждането на нов завод, който ще бъде в индустриална зона „Марица“, край Пловдив.

Френската компания е със стогодишна история в производството на врати, електрически шкафове, панели за пилотни кабини и доставчик от първи ранг на световните самолетостроителни компании, като „Еърбъс“, „Боинг“ и др.

На първия етап инвестицията у нас възлиза на 11 млн. евро и ще бъдат разкрити 200 работни места, стана ясно по време на церемонията. Заводът ще се простира на площ от 5 хил. кв. метра, а през първите 3 години инвестицията ще достигне 15 млн. евро, като 200 работници ще започнат първоначално и се обмисля увеличаване на капацитета спрямо поръчките за „Еърбъс“, съобщи Тиери Моц, главен изпълнителен директор по операциите на „Латекоер“.

„В завода ще се произвеждат дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предназначени за електронната част на самолетите“, уточни той.

За България е голямо признание, че компания от световно ниво ще работи в страната и ще установи производството в един от най-високотехнологичните и бързо развиващи се сектори, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в полагане на първа копка.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари