Стрелба и гонка в София

0
Полицай простреля беглец, направил опит да избегне проверка
Полицай простреля беглец, направил опит да избегне проверка Видео: БНТ

Полицай простреля беглец, направил опит да избегне проверка

Инцидентът е станал малко преди обед на столичния булевард "Рожен", когато полицейски патрул спира за рутинна проверка автомобил. Вместо да се подчини, водачът прави опит да осуети проверката и да избяга. Става въпрос за 31-годишен мъж, който е криминално проявен, предаде БНТ.

Беглецът е прострелян от един от полицаите в гръдния кош и е откаран за лечение в "Пирогов". При гонката полицаите също са пострадали, те са били откарани във ВМА. Установени са травми в областта на кръста и главата. Екипът ни успя да разговаря с очевидец на инцидента.

В късния следобед от ВМА заявиха, че двамата полицаи са изписани за домашно лечение, по-рано днес вътрешният министър също коментира инцидента.

"Служители на 2-ро РУ на МВР се опитват да извършат проверка на лице, управляващо автомобил, който не се подчинява. Прави опит да осуети проверката. Блъска служебния автомобил и блъска един от служителите от екипа на 2-ро РУ на МВР. Един от колегите е произвел изстрел. Лицето е откарано в медицинско заведение. Служителят също е в медицинско заведение. На място има следовател от следствения отдел на Софийска градска прокуратура и ще започнат процесуално-следствени действия", каза Христо Терзийски - министър на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари