Страната се готви за ледено бедствие

0
От МВР призовават шофьорите да не се пътуват между четвъртък и събота заради очаквани сериозни валежи от сняг
От МВР призовават шофьорите да не се пътуват между четвъртък и събота заради очаквани сериозни валежи от сняг Видео: Нова телевизия

Властта нащрек заради лошото време.

От МВР призовават шофьорите да не се пътуват между четвъртък и събота заради очаквани сериозни валежи от сняг.

От КАТ отсега предупреждават превозвачите, че ще спират камионите с тегло над 12 тона и през трите дни, в които се очакват валежи - от 5 до 7 януари.

Днес предстои второ заседание на националния щаб, който беше сформиран във връзка с прогнозите за усложняване на метеорологичната обстановка в страната, информира Нова телевизия. 

Министри и шефове на специализираните звена ще обсъждат мерки за овладяване на евентуална кризисна ситуация.

Само преди броени дни, в навечерието на новата година, силните ветрове и обилният снеговалеж предизвикаха пътна блокада в Източна България.

Във връзка със снеговалежа в повечето райони на София през нощта са направени обработки със смеси срещу заледяване. Обработени са приоритетно улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци и общински пътища.

Обработките продължават в районите „Красна поляна”, „Красно село”, „Овча купел”, „Люлин”, „Нови Искър”, „Кремиковци”, „Витоша” и други, информират от Столична община.

Опесъчаване е направено на планинските пътища във Витоша - „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци - Алеко”. Към момента градският транспорт се движи нормално по всичките си маршрути.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари