МВР: Отменете пътуванията си

1
Очаква се сериозно влошаване на времето и условията за пътуване през следващите дни
Очаква се сериозно влошаване на времето и условията за пътуване през следващите дни

Очаква се сериозно влошаване на времето и условията за пътуване през следващите дни

По указания на главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев към всички ОДМВР в страната, е създадената необходимата организация и по места е осъществена връзка със структурите на АПИ с оглед готовност на снегопочистваща техника за намеса по пътни участъци, определени като рискови за снегонавявания и обледеняване. Особено внимание се обръща на мостове и виадукти по отношение заледяване и своевременно опесъчаване. Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН, ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

От Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят, че според постъпилата информация за метеорологичната обстановка в страната, за 25 ноември (събота) е обявен „оранжев код“ за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе той е „червен“. Очакват се обилни валежи от дъжд и силен порив на вятъра, както и условия за образуване на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се очаква снежна покривка до 20-30 см, както и значително повишаване на речните нива в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН вече е изпратила информация до областните управители с оглед предприемане на допълнителни мерки, съгласно правомощията им по чл. 64 от Закона за защита при бедствия. Допълнителни инструкции са дадени и на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на готовността в случаи на възникване на извънредни ситуации.

Съвети към гражданите:

• Отменете пътуването си, освен ако не е наистина наложително.

• В случай че пътувате, заредете автомобила с достатъчно гориво и го подгответе за зимни условия. Избирайте само главни пътища, дори маршрутът да е по-дълъг. Разполагайте с топли дрехи и заредете мобилния телефон. Шофирайте внимателно.

• При силен вятър не оставайте на открито.

• Бъдете внимателни, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Русенец
    До 1 : Българина наречен от продажниците:"бай ганя", трябва да спре да живее , защото според некадърниците от метеоболканс щял да настъпи адът на земята 5 см. сняг и търтеите от (апи и кат) трябвало да поработят. "Демокрацията" в цялото и величие!
  • 24
    5
    САМО ДА КАЖА
    Имало е зими истински,снегове.Бури.Цяла зима не е спирало да вали до март.Никога не са ни карали да не напускане града.По три метра сняг.....тогава спираха движението.Снегорините не спираха и греблата.Камари сняг по 5,6 метра.Следваше снегоизвозване.Сега следват банкети,вили и хотели.Мерцедеси.Греблата над снега.Минава и пишат почистено.Натоварване на машината 0.Работа 0.Само дизел в наличност.Имаше ангажирана техника,хора.Като гледам тези къде чистят улиците,майко мила.Дрехи нямат.Живи да ги оплачеш до един.Жалка картина.Като ги види човек с по една жилетка иде ти да им дадеш лев на хорицата.Значение няма какви са ,цигани или българи.Това е демократичната грижа на човека демократа за ближният,той и неговите демократични фирми частни.Нашият командос от парашутните части или морската пехота /тихина/ като кмет е редно да се замисли кой е и на къде е тръгнал Редно е да знае че живи хора има насреща си па макар бедни или богати,цигани или българи.
  • 14
    4
    Русе-Нисово
    АППи ще поддържа пътя Русе-Нисово изринат до асфалт. Там живее Либийското Златно Съкровище, родено в Бен-Газзи, и настоящ КЕКС маниак.
  • 10
    3
    до 1
    2005 година се обади и си те иска обратно заедно с тъпотиите ти.
  • 35
    2
    Хаха
    Стига с вашите тъпотии. 10см сняг и обявявате бедствено положение
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари