Стойка Петрова разби олимпийската шампионка!

1
Стойка Петрова разби олимпийската шампионка!
Снимка: Guliver Photos

Четири са сигурните медали за България от Европейското първенство по бокс за жени. Стойка Петрова е боксьорката, която сложи край на победната серия от 2012 г. насам на британката Никол Адамс.

На ринга в Букурещ състезателката на боксов клуб „Русе” и националния тим не даде шансове на олимпийската шампионка в категория до 51 кг.

Вече със сигурно отличие от шампионата, Стойка Петрова ще се боксира на полуфинала срещу победителката от срещата между туркинята Каскун и унгарката Анскин. Двубоят ще е на 6-ти юни. Ден по-късно са финалите на турнира.

Севда Асенова, също състезателка на боксов клуб „Русе”, продължава силното си представяне в категория до 48 кг. Тя спечели с 3:0 срещу Наталия Ниаз от Украйна и вече е със сигурен медал от първенството.

Деница Елисеева също се класира за полуфиналната фаза на шампионата. Тя победи световната шампионка Каролина Михалчук. Успех в срещата си постигна и Светлана Каменова, която в кат. 57 кг спечели срещу ирландката Джоан Ламбе. Полуфиналите са на 6-ти юни.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари