Три медала за България на европейското по бокс в София

1
Кирил Борисов (+92 кг), Георги Стоянов (86 кг) и Румяна Александрова (57 кг) се класираха за полуфиналите на шампионата и си гарантираха минимум бронзови отличия
Кирил Борисов (+92 кг), Георги Стоянов (86 кг) и Румяна Александрова (57 кг) се класираха за полуфиналите на шампионата и си гарантираха минимум бронзови отличия Снимка: Българска федерация по бокс

Във вторник на ринга ще се качат останалите български национали, които достигнаха до решителния етап на турнира

Българските състезатели си гарантираха три медала след днешния ден на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки, което се провежда в зала "София" в столицата.

Кирил Борисов (+92 кг), Георги Стоянов (86 кг) и Румяна Александрова (57 кг) се класираха за полуфиналите на шампионата и си гарантираха минимум бронзови отличия, информира БТА.

Началото беше поставено от Кирил Борисов. При най-тежките той постигна драматичен успех с 3:2 съдийски гласа над представителя на Хърватия Лавро Павчеч. Двамата проведоха много равностойна битка, в която си поделиха надмощието след първите два рунда. Така третият се оказа решителен, а там Борисов показа повече желание и характер, за да надделее в съдийските решения. На 20 април той ще се боксира за място на финал срещу молдовеца Николай Бурдиуя.

Във вечерната сесия Георги Стоянов (86 кг) срази по категоричен начин литовеца Томас Леманас. Българинът се класира за полуфиналите, след като не остави шанс на съперника си и след много точни и тежки попадения стигна до успех с 5:0 съдийски гласа. В сряда той излиза срещи Огюзан Тюрк (Турция) за място на финал.

Румяна Александрова (57 кг) пък донесе първия медал за девойките. Талантливата националка изигра страхотен мач със сръбкинята Дияна Милетич. Българката не започна добре и губеше след първия рунд, но постепенно напипа точния ритъм на срещата и обърна развоя за впечатляваща победа с 4:1 съдийски гласа. Така тя си осигури медал от шампионата и на 20 април ще се изправи срещу Лаура Яковлева (Латвия).

Другите четири участнички днес допуснаха поражения. От турнира отпаднаха Йелис Илязова (75 кг), Кристина Станева (54 кг), Люба Атанасова (48 кг) и Гергана Георгиева (+81 кг).

Във вторник на ринга ще се качат останалите български национали, които достигнаха до решителния етап на турнира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари