Стойчо Стойчев: За 1/3-та от депутатите от ГЕРБ вотът на недоверие беше незначителен

0
Това заяви политологът ден след като вотът на недоверие към кабинета не мина
Това заяви политологът ден след като вотът на недоверие към кабинета не мина Видео: NOVA

Това заяви политологът ден след като вотът на недоверие към кабинета не мина

Има знак в отсъствието на депутати по време на гласуването на вота на недоверие към кабинета „Денков”. Демонстрацията вероятно е към лидера на БСП Корнелия Нинова (единият от основните вносители на вота). 1/3-та от депутатите от групата на ГЕРБ не се явяват, защото го считат за незначителен, за абсолютна загуба на време. Ако подходим без символика, Бойко Борисов е редови депутат, а председателката на ПГ на ГЕРБ беше там, за да гарантира, че наличните народни представители ще гарантират така, че вотът няма да мине”. Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA ден след като вотът за недоверие към кабинета не мина.

Според него конституционните промени не могат да минат без участието на ДПС.

Относно местните избори Стойчев обясни, че хората в страната гласуват на местни избори изключително персонално – за хора, които познават, за свои близки. Там кампанията върви от човек на човек, каза той.

За кандидат-кметовете в София политологът обясни, че Антон Хекимян е по-обигран в публичното представяне. „Хората, които ще гласуват за Васил Терзиев, ще го направят от партийно пристрастие”, каза Стойчев. Според него няма победител в предизборния дебат между двамата.

Политологът отчете, че има смяна на поколенията, за младите поколения "Държавна сигурност" не е такъв проблем, както за предишните поколения. "За по-големите софиянци Вили Лилков е безспорният кандидат. Ще имаме най-шареното гласуване в София в сравнение с всички избори до сега. Хората ще гласуват за кмет от една партия, за общински съвет от друга", обясни Стойчо Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари