Стоичков: Простих на Марадона, след като видях болката в очите му

0
За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата
За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата Снимка: БГНЕС

За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата

Звездата на българския футбол Христо Стоичков говори за приятелството си с аржентинската легенда Диего Марадона, който си отиде на 60-годишна възраст след претърпян инфаркт на 25 ноември.

Камата се включи ексклузивно в ефира на Нова телевизия. Той сподели през сълзи, че му е простил за това, че не дойде на големия му бенефис в София, макар до последно да е обещавал да пристигне.

"Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Извън терена всичко е много лично.

Възхищавал съм му се на играта, на головете, още от Мексико 86, когато бях на 20. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея беше мениджър и на двама ни. Нашето приятелство не се купува, то се доказва във времето. И двамата сме грешили, но сме намирали общ език. Последният път, когато трябваше да дойде в София на бенефиса не дойде. Впоследствие разбрах причината от него, което възприемам като най-чистата истина. Болката ще ми остане, но след нашия разговор му простих. Видях сълзите в очите му. Усетих болката му. Няма да направя какви жестове е правил за семейството ми. Покани ги в дома си в Севиля.

За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата. В последните години той не беше познатия на всички ни Диего. Той се затвори, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни. Не успяхме да го предпазим от лошите неща. Аз съм имал срещи с него и съм му казвал, че хората около него са лешояди, а не приятели. Те се възползваха от него. Това е най-голямата му грешка, че се обкръжи с такива хора. Той за мен остава приятел без граници. Не мога да сравнявам Меси и Марадона. Това не е хубаво - да се сравняват приятели, различни поколения футболисти. Всеки е дал много на футбола", каза още Камата, който се просълзи на финала на разговора.

"Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно", допълни Стоичков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари