Област Русе е най-опасната за шофиране у нас

2
Стилиян Станев: Обезопасителните колчета на пътя Русе - Бяла спряха тежките катастрофи
Стилиян Станев: Обезопасителните колчета на пътя Русе - Бяла спряха тежките катастрофи Видео: NOVA

Стилиян Станев: Обезопасителните колчета на пътя Русе - Бяла спряха тежките катастрофи

България е най-опасната страна за шофиране в Европейския съюз. Това показва анализ на Института за пътна безопасност. Най-опасната област за шофиране у нас е Русе. Според оценката на института коефициентът на загинали и ранени спрямо дължината на пътя там е най-висок - 1.5. Другите много опасни области са Ловеч, Монтана, Пловдив, Варна и Стара Загора. Статистиката е за периода 2021-2023 г.

Пътнотранспортните произшествия за 2021 са 995, а за 2023-а – 1092”, посочи Стилиян Станев от „Пътна полиция” - Русе, предаде NOVA.

Той подчерта, че голяма част от жертвите на пътя са загинали в отсечката Русе - Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Оффф до 6
    Глупако, кое не разбра от това, че съм го виждал тоя десетки пъти да прави обратен завой на двойна непрекъсната пред месарницата на Бузмов! В час -пик! Не в полунощ!
  • 5
    6
    до Оффф
    Ей, олигофрен. Правилата се спазват 24/7. Аман от идиоти като теб дето са решили да правят обратен на Борисова където им скимне. Омръзна ми от такива като теб. Не 16 лева. 16 000 лева и книжката на трупчета за такива като теб.
  • 10
    5
    Буци
    Тежък трафик и 12 години лъжи на ГЕРБ, че ще има магистрала. Това са причините!
  • 0
    4
    Оффф
    Стилиане, добре бе мама ти проста шуменска, правя обратен завой пред Космос в полунощ, дето и бездомна котка няма /то до скоро нямаше и маркировка/, изгорихте литър гориво да ме следвате по уличките на 6-ти септември. Няма проблем бе, платих ви 16 лева фиш. Нещо си оправихте статистиката с мен ли? И точно пък ти, аз съм те виждал десетки пъти да вършиш същото!
  • 12
    3
    Густав Адолф
    Нищо не спират пръдналите ви колчета. Джигитите си изпреварват като луди и карат със 150.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари