Стево Пендаровски: България ни предлага хитлерист и нацист за сближаване

0
Коментарът на президента идва след посещението на български политици в РСМ
Коментарът на президента идва след посещението на български политици в РСМ Снимка: Ройтерс

Коментарът на президента идва след посещението на български политици в РСМ

Северномакедонският президент Стево Пендаровски лично се включи в кампанията срещу България след откриването на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля, предаде репортер на БГНЕС от Скопие.

"Откриването на културни центрове навсякъде в демократичния свят води към сближаване на народите и техните култури, но да се именува културен обект на лице, което е доказан сътрудник на фашисткия режим от Втората световна война не обслужва тази благородна кауза", се казва в коментара на Пендаровски по повод вчерашната церемония в Битоля, на която присъстваха множество български политици от всички партии.

"Не оспорвам доброто намерение на премиера Петков, вчера обаче в състава на българската делегация бяха представители и на предишното управление в София, които бяха най-гласните противници на македонския път към Европа. С тяхното присъствие и изявления бяха минимизирани посланията за добросъседство и сътрудничество на българския премиер", каза още Пендаровски и добавя:

"През 2017 г. идеята да се сформира историческа комисия имаше за цел да се намери компромис за историческите събития и личности, които трябва да бъдат честване заедно и от македонския, и от българския народ. За съжаление, вчера в Битоля беше направен опит един доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим да бъде представен като мост за сближаване между двете държави“.

"Убеден съм, че нито македонският, нито българският народ смятат, че личността и /не/делото на Иван Михайлов може да имат принос в тази посока", каза още Стево Пендаровски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До 5
    Има се предвид нацисткия SS
  • 1
    6
    ...
    Да бъдем благодарни на братята македонци и сърби, че поемат удара и ни пазят от албанците, нямате и най-малка представа колко гадно и жестоко племе са албанците ! Гадни змии !
  • 2
    5
    Do 2 "V.P."
    В какъв ЕС си ти, бе , кое ти е "европейско" като започнем от заплатата и пътищата? Я, се събуди от сън дълбок ! Маке-то ти казва нещо, замислИ се, че може да си в СС, а не в ЕС !
  • 2
    4
    възмутен от злобата
    Възмутен съм от злобата на македонците срещу нас. Посрещнаха нашата делегация за правата на макетата в България? Искам да попитам колко българи имат македонски паспорти? Защото повече от сто хиляди "македонци" имат български паспорти. Даже и не искам да знам колко имат гръцки паспорти, не ми влиза в работата. Но те какво правят за правата на българите в Македония. Нагли и жалки типове. Даже албанците повече ни уважават, отколкото уж "братята" македонци. Но няма лошо, явно те са решили да преустановят своята история и до 10-15 години да имаме обща българо-албанска граница. Като бяхме в Охрид ми направи впечетление, че албанците силно заселват земите на запад от Скопие. Само в Охрид не влизат и не се заселват. Масово си признават, че Охрид е "бугарски" и те нямат място там. Така, че явно наистина скоро освен обща българо-албанска граница, ще имаме и първия български анклав - Охрид.
  • 2
    3
    Валери
    Пендаревски не ми е приятен, но в случая е прав. Възвеличаването на убийци и терористи като Иван Михайлов и Владо Черноземски е наш позор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари