Стартира ремонтът на фериботната площадка в Русе

1

Той ще обхване сградния фонд и на инфраструктурата в района

Започва ремонт на сградния фонд и на инфраструктурата в района на бъдещата фериботна площадка.

Строителите ще обновят изцяло зданията, където ще се помещават администрациите на институциите, които ще са ангажирани с експлоатацията на ферибота.

Наличните помещения ще бъдат пригодени да отговарят на всички съвременни изисквания за работа на специализираните служби като Гранична полиция, Митница, РЗИ, Областната дирекция по безопасност на храните и други.

Това стана ясно от среща между областния управител Борислав Българинов и изпълнителния директор на Пристанищния комплекс Петър Драгошинов, които обсъдиха настоящият план за ремонта. В плана за рехабилитация на района са предвидени и дейности, свързани с възобновяване на необходимите комуникационни канали. В целия район ще бъдат разположени и камери от най-висок клас, които ще гарантират сигурността на превозвачите и работещите в района. Ще се следи и за предотвратяване трафика на нелегални мигранти. Ще бъде изградена и постоянна онлайн връзка между всички държавни агенции, работещи на терен там, уточниха от Областната администрация.

На територията на бившия ро-ро терминал ще бъде изграден и кантар за тежкотоварните автомобили. Тепърва ще бъде уточнявана точната сума, необходима за ремонта на сградите и прилежащата инфраструктура, като част от нея ще бъде поета от „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД.

Функционирането на целия участък ще трябва да бъде съобразено със спазването на всички противоепидемични мерки за борба не само с Covid-19, но и на всички други заразни болести, включително и по животните. За изчакващите тирове ще бъдат оформени и два паркинга, като единият ще се ползва от камионите, които излизат от България и чакат да бъдат натоварени на ферибота, а другият за влизащите в страната, докато трае обработката на документите. Ще се помисли и изграждането на търговски обекти, подсигуряваща храна и напитки на шофьорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари