Станимир Станчев: Всички ние сме потребители на украинско зърно, произведено с нерегламентирани суровини

2
Около 30 процента от целия износ на Украйна е дошъл в България, каза още Станчев
Около 30 процента от целия износ на Украйна е дошъл в България, каза още Станчев

Около 30 процента от целия износ на Украйна е дошъл в България, каза още Станчев

Зърнопроизводители от областите Русе, Велико Търново и Плевен започнаха вчера безсрочен протест с настояване да се спре безмитният внос на украинско зърно и да бъде отложен стратегическият план в земеделието. Според русенския земеделец Станимир Станчев трябва да се вземат спешно мерки от страна на държавата, като те дори вече са твърде закъснели, предаде Русе Медиа.

Изкупните цени на слънчогледа и пшеницата са паднали двойно заради украинския внос и българските земеделци не могат да покрият себестойността на продукцията си. „Както каза колега с 30 години стаж в бранша, никога не е било по-зле, никога не е бил в по-голяма безизходица и да не знае какво може да предприеме утре. Има липса на перспектива спокойствие и предвидимост, които са важни за бизнеса“, каза Станчев.

Той повдига въпроса за използваните в украинското зърнопроизводство нерегламентирани суровини. „Около 30 процента от целия износ на Украйна е дошъл в България. Какво се случило с тези зърна и суровини, всички ние сме били потребители. Това, което нашата държава продължава да прави, ще коства много на страната. Нека хората, които имат вина, да си я поемат“, заяви Станчев.

Според него трябва да се предприемат мерки съвместно с Румъния и Полша, тъй като това са страните на първа линия. „Затова има такова напрежение и недоволство и срещу европейската политика, и срещу ЕС, да не говорим за липсата на елементарни земеделски практики в земеделската комисия към ЕК, каза още Станимир Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    5
    СубсидантЪ
    Мъ те и сега лапат субсидии. Субсидията им на декар е повече от това, което плащат като аренда на собствениците на земя. Така че и трева да садят па са на печалба. Тоа да ни риве, а да сее зърно убитакъ.
  • 13
    4
    Русе
    Ма га ядахти субсидиите ни ривахти, нали!
  • 11
    3
    Дядо Мраз
    Когато искаше да сменяш името на ул.Ниш с "Героите на Украйна" не рева, сега като ти бръкнаха украинците в джоба ще ревеш?
  • -2
    2
    Sтанко
    Този красавец говори истината - колкото и да не го харесвам! А боклука е този който си позволява да говори от мое име. Прозираш бе амбреаж(долен ляв педал) такъв! Виж хубаво как си изписвам името и тогава ме имитирай! Станимир, колкото и да не го харесвам е прав! Украинските гондоли са из цяла България, защото се продават за жълти стотинки. Качеството е далече от изискванията на основния ни тормозител - ЕС. Жалко е, че страната ни е без желание да си затвори границите за подобни неевропейски стоки. Турски и сръбски са в пъти по-качествени и с по-завишен контрол от тоя на урките... Ама ние сме последно качество хора и си заслужаваме да ни тъпчат... За това се сърди "иван костов"...но е прав във случая!
  • 7
    1
    Stanko
    Този боклук трябва да бъде заловен и съден за разпространение на фалшиви новини и насаждане на паника и омраза у населението! Жалко, че се дава гласност на такива антибългари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари