Срина се и сайтът за коронавируса, ваденето на е-сертификат е невъзможно

0
Недостъпна е Националната здравно-информационна система, чрез който се издават електронните зелени сертификати
Недостъпна е Националната здравно-информационна система, чрез който се издават електронните зелени сертификати Снимка: iStock

Недостъпна е Националната здравно-информационна система, чрез който се издават електронните зелени сертификати

Сайтът на Единния портал за информация относно пандемията се срина. При опит да се влезе в интернет страницата coronavirus.bg на екрана излиза грешка.

В момента недостъпен е и сайтът his.bg на Националната здравно-информационна система, чрез който се издават електронните зелени сертификати. При опит за влизане в системата се изписва "error".

Недостъпен е сайтът на здравното министерство, както и на "Информационно обслужване" АД, което изгради системата за генериране на европейски COVID сертификат.

Това е поредният срив на сайта на Националната здравно-информационна система, след като бяха обявени новите мерки противоепидемични мерки, които накараха хиляди българи да теглят здравни сертификати.

Малко преди срива в системата вчера, "Информационно обслужване" се похвали, че системата генерира по 1000 сертификата на минута.

Мрежови проблем е спрял издаването на Covid сертификатите в ранния следобед вчера, твърдят от "Информационно обслужване", като отричат да става дума за хакерска атака или претоварване.

"На his.bg модулът за имунизации не работи, недостъпен е. Най-вероятно е претоварен. Не позволява да се влезе в системата. Сървърът е един, като падне връзката към него, никой не може да влезе повече. Даже и тези, които са вътре, им прекъсва връзката", коментира компютърният специалист Иван Недев, който поддържа системите на Белодробната болница в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари