Среднощна гонка между инспектори на ИАРА и бракониери завърши с удар в дърво

2

Среднощна гонка между инспектори на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА) и бракониери завърши с удар в дърво.

Това съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

При извършена нощна проверка от служители на ИАРА - Монтана в района на село Горно Церовене, лицата П. П. и П. Т. (с прякор Видрата) са забелязани да навлизат с гумена лодка и да извършват незаконен стопански риболов във водите на язовир Огоста. При опит да бъдат задържани, двамата бягат с лек автомобил и се удрят в насрещно дърво.

Иззети са 300 метра хрилни мрежи и оборудвана гумена лодка, намерени след претърсване на района от служителите на ИАРА. Съставени са по два акта на нарушителите за нерегламентиран стопански риболов в обект, различен от река Дунав и Черно море, както и за възпрепятстване на проверката на контролните органи.

Всички материали ще бъдат изпратени на Районна прокуратура - Монтана. Стана ясно, че нарушителите имат и влезли в сила наказателни постановления и това деяние е рецидив.

През уикенда са извършени и други проверки. Една от тях - на язовир „Студен Кладенец“ до местностите на село Широко Поле, Тополите и Лисиците. Проверката е извършена с лодка от инспекторите на ИАРА – Кърджали след подаден сигнал. В язовира са намерени и извадени 4 хрилни мрежи с обща дължина 350 м, поставени от неизвестен нарушител. Мрежите са унищожени на място, а уловената риба – сребриста каракуда - около 8 кг, сом - около 4 кг и шаран - около 10 кг, е върната във водата. Съставени са три протокола.

От ИАРА припомнят, че от днес е в сила забраната за улов на риба в размножителния ѝ период и засилените проверки на ИАРА в цялата страна продължават. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари