Срам ме е от Вас, г-н премиер!

12
Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност
Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност

Уверявам Ви, силно е това чувство. Имала съм много поводи да се чувствам обидена, да понасям заради Вас обвинения, заслужено или не да зачеркнете с лека ръка най-важното в професията ми - съдебната зала!

Но сега се чувствам обидена и омерзена заради една друга жена - Нейно превъзходителство Херо Мустафа - посланик на САЩ в България. Човекът, който представлява свободата и демокрацията, за която и аз и много българи , в годините, през които Вие сте бил никой, сме се борили и отстоявали!

И когато станахте някой, се заблудихме от трогателните разкази и приказки като тези на Шехерезада. И носим своята вина, че повярвахме, че застанахме рамо до рамо със слугите Ви, с онези, които искаха само и единствени да са „ на хранилка‘, с посредствените и незначими като биография, изпъплили от нищото мижитурки. И ще носим тази вина докрай!

Но повярвайте - има такива, които сме истински - като биография/ с истински убити от Народен съд дядовци/, с истинска битка за демокрация и върховенство на закона, с истински интелектуален заряд, достоен да роди даже името на партията, с която така се гордеете днес!

Да, днес ние, истинските, Ви казваме - стига! Достатъчно сте излагал България, гражданите ѝ, стига уронване на достойнството и честта на една жена, дипломат, мюсюлманка, за която, ако малко имахте познания, щяхте да знаете колко дълбоко наранявате. Не е моя работа да Ви уча на протокол, да наваксвам пропуски в знанията Ви и да имам надежди, че можете да се промените.

Просто Ви казвам - стига!

Не искам да нося Вашия срам, не искам да бъда част от Вашата измислена реалност, аплодирана от също толкова фалшиви аркашки…

И Ви връщам капитанската лента, която ми подарихте символично преди много години, защото никога не съм била в отбора, който печели с измами и фалш и е този на слугите Ви, но с една надежда - да намерите начин да отмиете този срам от жените и гражданите на България!

Душана Здравкова (Фейсбук)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари