Борисов обсъдил американските инвестиции с Херо Мустафа

0
Енергетиката и 5G - също са били теми на срещата
Енергетиката и 5G - също са били теми на срещата Снимка: МС

Енергетиката и 5G - също са били теми на срещата

Премиерът Бойко Борисов и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа са се срещнали днес за преглед на важни въпроси в стратегическите отношения на България и САЩ в края на годината, съобщи правителствената пресслужба.

Двамата обсъдили американските инвестиции в България, енергийната диверсификация, българското председателство на Инициативата „Три морета“, прилагането на Съвместната декларация за 5G сигурност и възможността за разработване на механизъм за преглед и насърчаване на инвестициите.

Това е втора среща в рамките на два дни на посланик Мустафа по повод инвестиции у нас. В понеделник тя бе в президенството и се разговаря с президента Румен Радев. Обявените теми бяха отново „Три морета“, но и енергийната диверсификация в България, както и по теми от областта на сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа.

Двете срещи на Херо Мустафа идват малко след като US посолството обяви, че САЩ ще финансират проекти в инфраструктура, транспорт и енергетика в България през инициативата "Три морета".

Съобщението гласеше: "Инвестицията на стойност 300 милиона долара от aмериканската Корпорация за финансиране на международното развитие в Инвестиционния фонд на Инициативата "Три морета" ще подкрепи инфраструктурни проекти в енергетиката, транспорта и дигиталната сфера в България и други страни от Инициативата. САЩ са горди и активни поддръжници на „Три морета“ и с нетърпение очакват председателството на България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари