Спряха от продажба мокри кърпички "Belux"

0
Мярката е наложена от РЗИ - Русе
Мярката е наложена от РЗИ - Русе

151 проверки са извършени през отминалата седмица в обектите с обществено предназначение на територията на град Русе и общинa Сливо поле – магазини за съхраняване и търговия с козметични продукти, магазини за промишлени стоки, детски заведения, фризьорски и козметични салони, спортни обекти, магазини за търговия с дрехи втора употреба, оптики хотели, ЗОХ, обекти за търговия с ОХВС и др.

Инспекторите на Регионална здравна инспекция – Русе са издали 2 предписания за задължителни хигиенни мерки до детска ясла и детска градина за извършване на ремонтни дейности.

Издадени и връчени са 2 предписания и 2 заповеди за спиране реализацията на мокри кърпички с марка Belux за установени непълноти в етикетирането. Спрените за продажба мокри кърпички не съответстват на изискванията на Приложение V, т. 56 от Регламент (ЕО) № 1223/2009 г. на Европейския парламент и на съвета от 30.11.2009 г. относно козметичните продукти.

Лицето, което пуска на пазара мокрите кърпички е на територията на Пловдив, във връзка с това е изготвено и изпратено писмо до РЗИ – Пловдив.

Издадена и връчена заповед за възстановяване експлоатацията на обект – плувен басейн – ваничка за водна гимнастика;

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари