Спират тировете по пътищата при следващ обилен снеговалеж

1
Това се закани регионалния министър
Това се закани регионалния министър Снимка: БГНЕС

Ще бъдат наложени глоби на снегопочистващи фирми заради несправяне със ситуацията във вчерашния ден с обилен снеговалеж. Конкретно става въпрос за компанията, която се грижи за автомагистрала „Струма”. Освен това при прогноза за следващ подобен снеговалеж директно ще се предприемат мерки да се спира движението на камиони по републиканската пътна мрежа.

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след заседания на сформирания щаб за зимната обстановка, в който се включва и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Вчера изпуснахме момента за своевременното уведомяване на всички пътуващи по републиканските пътища за това, какво се случва по пътя и какви действия са предприети. Всички екипи по снегопочистване и регулиране на движението бяха задействани. Субективният момент е забавяне на пътноподдържаща фирма в процеса на почистване, което доведе до забавяне на АМ "Струма". Колегите от АПИ ще санкционират фирмата“, обяви Аврамова, предава Канал 3.

По думите ѝ оттук насетне съвместните действия на институциите ще бъдат координирани, за да се информират своевременно гражданите за усложнена пътна обстановка.

"Вече тежкотоварният трафик ще бъде спиран при прогноза за тежка метеорологична обстановка, така че да не се забавя пак движението по този начин", каза още тя.

Колкото до работата на щаба вътрешният министър Младен Маринов коментира:

"Оперативното звено на щаба заседава 24/7 под ръководството на АПИ и в него са включени представители на всички институции, ангажирани в почистването на пътищата в България. Направен е анализ на вчерашната ситуация".

"Вчера имаше изключително тежка метеорологична обстановка. Бяха изкарани всички възможни снегопочистващи машини и полицейски патрули, които работят по организация на движението. Имаше и проблемни участъци, които бяха вследствие на водачи на тирове, които не са се съобразили с пътните знаци и са аварирали. В това отношение са наложени административни наказания на 30 такива шофьори“, обясни вътрешният министър.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари