Спипаха дрогиран шофьор на пътя Русе - Силистра

0
24-годишният нарушител е отказал да даде проби за изследване в болница "Канев" в Русе
24-годишният нарушител е отказал да даде проби за изследване в болница "Канев" в Русе Снимка: архив

В РУ - Сливо поле е образувано бързо производство срещу водач, установен да управлява автомобил с положителна проба за наркотици. 

На 8 декември около 21:30 ч. на път ІІ-21 / Русе - Силистра, в района на километър 26+500, в посока гр. Русе, наряд на групата за охрана на обществения ред и пътен контрол при РУ – Сливо поле е спрял за проверка лек автомобил "Форд Торнео Конект" с русенска регистрация. При полицейските действия служителите установяват като водач 24-годишен мъж. При последвалите проби за алкохол и наркотични вещества с технически средства, става ясно, че младият мъж управлява с положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Констатираното от униформените е документирано, като му е съставен съответния акт по ЗДВП, издаден му е талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран до болница "Канев" в Русе, където е отказал да даде проби за изследване.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство по описа на РУ-Сливо поле, с оглед престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари