Спецпрокуратурата ще протестира домашния арест на Иванчева

0
Обвинението обаче смята, че Иванчева Биляна Петрова и  могат да повлияят на все още неразпитани свидетели по делото
Обвинението обаче смята, че Иванчева Биляна Петрова и могат да повлияят на все още неразпитани свидетели по делото Снимка: Кадър bTV

Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и ексзаместничката й Биляна Петрова.

В четвъртък магистратите пуснаха обвиняемите за получаване на подкуп под домашен арест. Мотивираха решението си главно с това, че след разпитите на служители в Столичната община и Район „Младост“, двете подсъдими за корупция вече не могат да влияят на показанията им.

Обвинението обаче смята, че двете жени могат да повлияят на все още неразпитани свидетели по делото. Освен това, в хода на съдебното заседание не е посочен нито един факт или доказателство, които да поставят под съмнение обоснованото предположение за извършеното от тях престъпление, казват още от Спецпрокуратурата.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест, докато Апелативният специализиран наказателен съд се произнесе по протеста на прокуратурата. Законовият срок за това е 7 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари