Специализирана полицейска операция в Русе

3
Акцията е извършена в квартал "Средна кула" след сигнали на русенци
Акцията е извършена в квартал "Средна кула" след сигнали на русенци

Специализирана полицейска операция по противодействия на конвенционалната престъпност проведоха служители на ОДМВР- Русе вчера.

Със заповед на директора на ОДМВРРусе старши комисар Теодор Атанасов в полицейските действия взеха участие екипи от охранителна и криминална полиция при Първо РУ и специализираното звено /СТЗБД/ при ОДМВРРусе. Операцията е извършена на територията на квартал "Средна кула" в местността „Трите гълъба“ по повод получени сигнали от граждани за самонастанили се в имоти лица, посегателства, извършвани нарушения по Закона за движение по пътищата, незаконна сеч и други противообществени деяния.

В хода на акцията са проверени близо 40 лица и 16 моторни превозни средства, извършени са обходи в квартала. Установени са 9 нарушения по ЗДВП, като са съставени 4 акта и 5 фиша. Съставени са и други 4 акта по Закона за гражданската регистрация. При проверките в два частни имота органите на реда са открили безакцизен тютюн. В дома на 57-годишен мъж е намерено количество от около килограм ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол, а в жилището на 50-годишен мъж около 500 грама.

За установеното са образувани преписки с оглед изясняване на престъпление по чл. 234, ал.1 от НК по описа на Първо РУ. За случаите са уведомени и служители на Агенция „Митници“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари