Спецакцията в Русе е започнала снощи, завардени са били всички изходи на града

6
Става въпрос за сериозна група, която се занимава и с рекет, с упражняване на насилие срещу различни лица и наркоразпространение
Става въпрос за сериозна група, която се занимава и с рекет, с упражняване на насилие срещу различни лица и наркоразпространение Видео: БНТ

Специализираната акция на ГДБОП и жандармерията е започнала още вчера.

От снощи на всички изходи на Русе има засилено полицейско присъствие и се правят проверки на автомобили. През целия ден пред заведенията, които се държат от Илия Стоилов - кафене, нощен клуб и заложна къща, имаше униформени служители.

Всички наблюдаващи прокурори от Специализираната прокуратура са в Русе, тъй като се разследва организирана група с широка престъпна дейност.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Касае се за сериозна група, която се занимава и с рекет, както вече ви казах, и с упражняване на насилие срещу различни лица, за да бъдат мотивирани да извършват действия, а и за наркоразпространение. На кои лица ще бъдат повдигнати обвинения и кой е лидер на групата ще ви дадем информация вероятно утре.

За БНТ братът на Илия Стоилов, народният представител Георги Стоилов каза, че няма нищо общо с бизнеса на брат си, а за акцията е научил сутринта от роднини.

Георги Стоилов - народен представител от БСП: Сигурен съм, че няма такива незаконни действия… Органите ще си свършат работата. Само се надявам, това да не е някакъв обратен удар и да не се получи практика на управляващите във връзка с изнесените данни за скандалите в дадени общини.

Претърсванията на офисите, заведенията и заложната къща продължават, както и разпитите на хора, които могат да дадат допълнителна информация.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари