Спецакция на полицията в две русенски села

9

Ситнонарязан тютюн без акциз и незаконен дървен материал откриха полицаи при спецоперация срещу битовата престъпност в селата Голямо и Малко Враново

Действията са реализирани под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе

Поредната специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, под надзора на Окръжна прокуратура град Русе, бе проведена на 12 юни на територията на селата Голямо и Малко Враново, община Сливо поле. В действията, утвърдени със съвместен план на Окръжна прокуратура - Русе и ОДМВР – Русе, участваха служители от различни подразделения на Областната дирекция на МВР.

В хода на операцията на изградени в населените места КПП са извършени проверки на 45 МПС и 53 лица. За установени от полицейските служители нарушения са съставени 5 акта /АУАН/ и 8 фиша по ЗДвП, 2 АУАН по Закона за българските документи за самоличност, издадени са и 5 протокола по чл. 65 от ЗМВР. Допълнително е извършена проверка на други 11 лица, категоризирани като представляващи интерес за органите на реда, с адресни регистрации на територията на РУ Сливо поле, като са установени и още 3 такива лица, с адреси на територията на други области в страната.

В резултат на извършваните проверки и допълнителни процесуално-следствени действия са образувани две досъдебни производства:

На адрес в с. Голямо Враново служители на РУ – Сливо поле са установили, че 46-годишен мъж държи в дома си ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Открити и иззети са близо 14 килограма, като тютюнът е бил опакован в 13 запечатани вакуумирани прозрачни пакети и още един разпечатан. Случаят е документиран, образувано е досъдебно производство.

В другото населено място – с. Малко Враново, при съвместна проверка от служители на ОДМВР – Русе (от РУ-Сливо поле и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“), заедно със служител от РДГ-Русе, в имот на 52-годишен местен жител са открили съхранявана немаркирана дървесина от вида "Цер". Количеството е около 7 кубика. Мъжът не е представил необходимите документи за произхода на дървесината, като е заявил, че дървата е доставил друг мъж от селото на 35 г., който му ги е докарал на няколко курса с конска каруца. Случаят е документиран, извършен е оглед в имота и е започнато разследване в рамките на образувано досъдебно производство за престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари