Спешно продават Vivacom!

0
Продават най-големия телекомуникационен оператор в България - Vivacom
Продават най-големия телекомуникационен оператор в България - Vivacom

ВТБ Капитал, инвестиционният клон на втората по големина банка в Русия ВТБ, е наела глобална консултантска фирма, която да ѝ помогне за незабавна продажба на най-големия телекомуникационен оператор в България - Vivacom. Това обяви самата банка във вторник, цитирана от Ройтерс, пише Money.bg.

Сред акционерите на Виваком е банкерът в изгнание Цветан Василев, който бе в центъра на миналогодишния скандал, при който Корпоративна търговска банка, на която той беше мажоритарен собственик, фалира.

ВТБ Капитал може да започне процедурата по продажба въз основа на мостов заем от 150 млн. евро, предоставен на InterV, която е базирана в Люксембург индиректна холдингова компания на Виваком. Тя обяви неплатежоспособност през май.

Заемът е обезпечен със 100% от дяловете на InterV, така че акциите отидоха във VTB Capital след дефолта.

Руската банка не назова името на консултантската фирма, която е наела за продажбата.

„Надяваме се процесът да се реши бързо", заяви главният изпълнителен директор на ВТБ Капитал АД Милен Велчев. „Уверени сме във възстановяването на дължимата сума. Vivacom остава стабилен бизнес със солидни финанси и здравословен баланс", добави той.

През 2012 г. ВТБ Капитал и Корпоративна търговска банка се споразумяха да поемат Виваком, който в момента е най-големият телекомуникационен оператор у нас по отношение на приходите.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари