Спътникови снимки показват военна активност в Беларус, Крим и Западна Русия

2
На снимките се вижда ново разполагане на хеликоптери, танкове, бронетранспортьори и спомагателна техника
На снимките се вижда ново разполагане на хеликоптери, танкове, бронетранспортьори и спомагателна техника Снимка: АП

Спътникови снимки, направени тази седмица, показват военна активност на множество места в Беларус, Крим и Западна Русия близо до украинската граница, съобщи американската компания за космически технологии "Максар", цитирана от Ройтерс.

"Максар" посочи, че на снимките се вижда ново разполагане на значителен брой хеликоптери - най-малко 50 - в северозападната част на Беларус, както и разполагане на бойна група танкове, бронетранспортьори и спомагателна техника на летище Милерово, на около 25 км от украинската граница, предава БТА.

Според компанията, която следи движенията на руските сили от седмици, сред разполаганите хеликоптери има както такива за превоз на войски, така и щурмови. На снимките се виждало също наличие на авиотехника за наземни атаки, части за противовъздушна отбрана, както и дронове.

Ройтерс отбелязва, че не може да направи независима проверка какво показват сателитните снимки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари