Спасяват с хеликоптер политик от ДПС

0
Oбщинският съветник e с тежък инсулт в пълна кома и опасни за живота му гърчове
Oбщинският съветник e с тежък инсулт в пълна кома и опасни за живота му гърчове

С въртолета на „Лев инс“ вчера от летището в Гоце Делчев бе вдигнат по спешност за Окръжна болница – София общинският съветник от ДПС – Гърмен, Аджар Узун от село Дебрен, който вчера сутринта е бил настанен по спешност в реанимацията на МБАЛ „Иван Скендеров„ в Гоце Делчев с тежък инсулт в пълна кома и опасни за живота му гърчове.

Въпреки че състоянието на болния е било овладяно и въпреки противопоказното за състоятнието му преместване с въртолет в друго лечебно заведение, Аджар Узун бе транспортиран за софийската болница, пише struma.bg.

За намерението на ДПС да осигури хеликоптер за транспортирането до София на болният мъж дори не са били уведомени лекуващите го доктори от отделението по реанимация в МБАЛ „Иван Скендеров„. Те не скриха, че състоянието на 55-годишния Аджар Узун е критично, че е рисковано транспортирането му на този етап с въртолет заради (високото налягане и че се чувстват обидени и пренебрегните за това, че не са били уведомени за намерението на колегите на болния да го извозят с хеликоптер до столичната болница.    

Жителите на Дебрен и близките на пострадалият Аджар Узун се молеха вчера той да пристигне нормално в Окръжна болница – София и лекарите там да помогнат за неговото възстановяване . 

Запознати коментираха , че транспортирането с въртолета на болния до столицата ще струва от 3500 до 4000 лева. С болния Аджар Узун не е отпътувал екип от медици от Гоце Делчев, каквата е досегашната практика при такива случаи. 

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари