Спасителите вземат между 1600 и 2000 лева това лято

0
Проблем пред спасителите са несвойствените задачи, които им се налага да изпълняват
Проблем пред спасителите са несвойствените задачи, които им се налага да изпълняват

Основен проблем пред спасителите са несвойствените задачи, които им се налага да изпълняват

"Спасителите нямат право да санкционират туристите, които не се подчиняват на техните указания", обясни председателят на националната комисия по водно спасяване Стоян Андонов, в интервю по Дарик Радио.

Спасителската заплата по морето е между 1600 лева и 2000 лева. Стоян Андонов призна, че основен проблем пред спасителите са несвойствените задачи, които им се налага да изпълняват.

Той призна, че когато получат сигнал да се върнат по-близо към брега, част от летовниците реагират грубо към спасителите.

Андонов предупреди, че плажовете у нас са опасни в южните си зони, но не назова местата за плажуване, на които най-често се случват инциденти.

За изминалата година във всякакъв тип водни басейни са се удавили 96 души, а спасените са почти 4200.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари