Спасиха живота на родилка в Добрич

1
Десетки българи дариха кръв за 31-годишната Мария, която бе в критично състояние
Десетки българи дариха кръв за 31-годишната Мария, която бе в критично състояние

Десетки добри българи дариха кръв за 31-годишната родилка Мария Василева, която бе в критично състояние в МБАЛ - Добрич след раждане, а лекарите призоваха, който може да помогне.

Днес от лечебното заведение съобщиха най-хубавата новина - животът на Мария е извън опасност, а състоянието й се подобрява. Младата жена е изведена от Отделението по анестезиология и интензивно лечение и е преведена в Отделение по акушерство и гинекология в стабилно общо състояние.

След нормално раждане миналата седмица Мария получава амниотична емболия, срив на хемодинамиката, гърч и последващ ДИК синдром. Само за дни след призива на лекарите, десетки българи даряват кръв за родилката. Влети са над 10 сака еритроцитна маса и над 12 сака с прясно замразена плазма.

"Ръководството на МБАЛ - Добрич изказва благодарност на всички граждани, проявили своята съпричастност и солидарност към създалата се ситуация. Искаме да благодарим и на медицинските екипи за денонощните грижи, благодарение на които живота на една млада майка бе съхранен. Благодарим на близките и роднините на родилката за тяхното разбиране и подкрепа в тежкия за тях и за нас момент. Огромна благодарност към всички граждани", посочват от болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари