Жена с COVID-19 в кома роди момиченце, гушна го след 3 месеца

0
Родилката се е нуждаела от двойна трансплантация на бял дроб, за да оцелее, но като по чудо състоянието ѝ започна да се подобрява без операция / снимката е илюстративна /
Родилката се е нуждаела от двойна трансплантация на бял дроб, за да оцелее, но като по чудо състоянието ѝ започна да се подобрява без операция / снимката е илюстративна /

Родилката се е нуждаела от двойна трансплантация на бял дроб, за да оцелее, но като по чудо състоянието ѝ започна да се подобрява без операция

Жителка на американския щат Уисконсин роди момиченце, когато беше в състояние на изкуствена кома поради инфекция с коронавирус. За първи път тя видя рожбата си едва три месеца по-късно, съобщи 15 News, цитиран от Dariknews.

През октомври Келси Таунсенд е бременна в деветия месец, когато е диагностицирана с коронавирус. По-късно, на 4 ноември, когато е в безсъзнание, жената ражда момиченце.

Тя беше в реанимация. Много се страхувахме, че тя няма да оцелее”, каза съпругът ѝ Дерек.

В даден момент лекарите решават, че родилката се нуждае от двойна трансплантация на бял дроб, за да оцелее, но състоянието ѝ започна да се подобрява без операция. „Не знаем защо белите ѝ дробове са започнали да се възстановяват“, призна лекарят.

Три месеца по-късно жената се завърна у дома и видя новородената си дъщеря, скоро тя започва и възстановителна физиотерапия.

По-рано беше съобщено, че в английския град Бирмингам пациентка с COVID-19 е родила близнаци в изкуствена кома и е разбрала за това едва след 16 дни. Лекарите не можеха да дадат гаранции, че пациентът ще оцелее, затова ѝ направиха цезарово сечение на 26-та седмица от бременността (нормалната продължителност на бременността е около 38 седмици).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари