Спасиха измръзнал щъркел в село Писарево

1
Птицата е била в ледените води на река Янтра
Птицата е била в ледените води на река Янтра Снимка: Община Горна Оряховица

Птицата е била в ледените води на река Янтра

Днес в РИОСВ – Велико Търново е получен сигнал от жител на с. Писарево, общ. Горна Оряховица, за измръзнал щъркел, намерен в река Янтра в землището на селото. Птицата е в безпомощно състояние, мокра и без да прави опити да се движи. По съвет на експертите птицата е транспортирана до инспекцията. Установено е, че става въпрос за млад екземпляр, в сравнително добро общо състояние, но с признаци на обледяване. Веднага е оказана помощ на птицата и е изпратена в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за последващи грижи, съобщиха от МОСВ.

Белият щъркел е прелетна птица, но някои щъркели остават през зимата в България. Те избират места, където могат да се хранят – язовир или река. Когато зимата стане твърде студена и източникът на храна, птицата се придвижва на юг. Повече информация за щъркелите през зимата е публикувана на интернет страницата на Спасителния център за диви животни

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари