Спасиха 7-месечно бебе в Хатай

0
Дали това е малкият Мурат - синът на Айлин от България?
Дали това е малкият Мурат - синът на Айлин от България? Снимка: Anadolu Agency via Getty Images / архив

Дали това е малкият Мурат - синът на Айлин от България?

Бебе на седем месеца беше спасено и извадено изпод развалините в Югоизточна Турция, съобщи турската телевизия, цитирана от ДПА.

Спасителите успели да извадят бебето, което е момче, живо от отломките от рухнала сграда в окръг Хатай, след като е престояло под тях 140 часа.

Припомняме ви, че в същия окръг се издирват безследно изчезналите Айлин от България и нейния син Мурат, който също е на 7 месеца. За сега няма потвърждение дали е той.

В същия окръг е спасен и 35-годишен мъж, престоял под развалините 149 часа, посочи турската телевизия.

Две сестри бяха извадени днес в Адъяман, 153 часа след силния трус в понеделник, съобщи телевизия Хабер, цитирана от АП.

Анадолската агенция предаде, че през нощта в град Низип, окръг Газиантеп, е спасено дете, а 32-годишна жена е извадена от развалините на осеметажна сграда в Антакия.

Осемдесет и осемгодишна жена бе спасена през изминалата нощ в град Къръкхан от германски и турски спасители, предаде ДПА. Жената е била слаба, но в съзнание и е откарана в болница.

В Кахраманмараш, близо до епицентъра на първото земетресение на 6 февруари с магнитуд от 7,8, продължава спасителна операция в опит да бъде изваден оцелял в рухнала седеметажна сграда, съобщава турската телевизия НТВ, цитирана от АП.

Намирането на оцелели от земетресенията е все по-рядко, посочва агенцията.

Вчера в покрайнините на Антакия започна изграждането на голямо импровизирано гробище. Багери и булдозери копаеха ями в полето, докато непрекъснато пристигаха камиони и линейки, натоварени с черни чували за тела. Стотиците гробове, разположени на не повече от метър и половина един от друг, бяха обозначени с обикновени дървени дъски, забити вертикално в земята, информира Асошиейтед прес.

Официалният брой на загиналите в Турция и Сирия е над 28 000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари