Роднини на изчезналата след труса в Турция Айлин се надяват да я открият жива

0
Няма информация и за 7-месечното бебе на жената
Няма информация и за 7-месечното бебе на жената

Няма информация и за 7-месечното бебе на жената

Близките на 29-годишната Айлин от Бял Извор, която изчезна след труса в Турция, продължават да се надяват на чудо и чакат добри новини от южната ни съседка. Жената е с двойно гражданство и е в Антакия, района на Хатай, предава NOVA. Тя и 7-месечното ѝ бебе са в неизвестност след разрушителните земетресения. Роднините ѝ в село Бял извор са получили информация, че съпругът на сънародничката ни - турски гражданин, и по-голямото им дете - на 5 години, са били открити мъртви. Тази информация все още не им е предоставена по официален ред от МВнР.

Ето какво каза бащата на Айлин: „Аз жена нямам. Тя изпълняваше ролята на майка на сина ми. Всичко тя подготвяше”, разказва разплакан Гюлестан Кенан.

Четвърти ден семейството на 29-годишната Айлин живее единствено с надеждата, че се случи чудо. „Не знам изобщо как ще го преодолея това нещо. Четвърти ден с надежда чакаме новини за дъщеря ми и другия ми внук”, твърди мъжът.

Айлин е омъжена в Турция от 7 години. Последно се е прибирала през лятото за сватбата на брат си. Днес единствените вести от Турция в Бял извор пристигат от близките на семейството. „Пишат ми: „Внучката намерихме, зетя”. Сега им е погребението. Не пожелавам и на най-големия си враг такова страдание”, категоричен е бащата на изчезналата Айлин.

В Бял извор официална информация от властите няма. „Те са звънели във Външно министерство и няма нищо потвърдено нито за Айлин, нито за малкото дете”, твърди Зехни Емин, кмет на село Бял извор.

Всички тук живеят с трагедията на жертвите на земетресенията и следят новините. В селото от първия ден събират помощи за пострадалите. „Досега сме извозили с микробуси даренията, които са събрани, детски дрехи, памперси, одеяла”, посочва кметът на село Бял извор.

А семейството на Айлин благодари на всички за подкрепата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари