Спас е продал самолетни билети и на Калин Врачански

0
Сред зарибените има изявени журналисти, обществени деятели и политици
Сред зарибените има изявени журналисти, обществени деятели и политици Снимка: БГНЕС

Спас - Александър от Кочериново, който измами десетки във Фейсбук, е продал самолетни билети и на популярния актьор Калин Врачански, разкриха спецченгета, цитирани от в. „Телеграф“.

Актьорът обаче не е бил ужилен, а е успял да пътува изгодно два пъти до САЩ, с билети за по 300-400 евро, което на практика е без пари, тъй като полетът до Америка излиза средно около 670-700 евро.

Сред зарибените от 33-годишния Спас Василев има изявени журналисти, обществени деятели и политици, стана ясно в Софийския районен съд, който го остави в ареста. Адвокатът му Георги Ценев обясни, че Спас не е харесвал името си и затова предпочел да се представя като Александър.

Факт е и че 80% от купувачите на билетите, с които той се е снабдявал, са осъществявали пътуванията си. Спас е използвал всевъзможни сайтове с промоции в интернет и така се е сдобивал с евтини билети. Адвокатът му допълни, че на моменти имало забавяния и промоцията изтичала, но понеже вече бил обещал ниска цена, Спас финансирал разликата в сумите с пари от друг клиент, който чакал за следващ билет. Така в един момент обаче свършил с парите и 15-20% от клиентите му се оказали ужилени.

„Действал е като фирма за продажба на самолетни билети. Ако беше търговско дружество, просто щеше да обяви несъстоятелност, а сега го съдят за измама“, коментира Ценев.

Въпреки че прокуратурата вдигна шум как Спас е завлякъл хора с над 40 000 лева, действително се оказа, че го съдят само за една дребна измама от 2012 г. Жалба Срещу него има жалба от Иван Ралчев, че го е излъгал за билети на стойност 490 лв. Делото е образувано 2013 г. и оттогава Спас е обявен за издирване, но реално никой не го е търсил.

След като миналата седмица видял в интернет, че пишат за него, отишъл сам в ГДБОП, за да пита какво се случва и антимафиотите го арестували. Наблюдаващият прокурор Вероника Трифонова обясни, че срещу Василев са постъпили данни за още 4 отделни измами в София, Варна, Дупница и Благоевград, но все още не му е повдигнато обвинение за тях. Няма и данни дали той е единственият ползвател на акаунта „Александър Николов“ или и други хора са писали от него.

„Не го направих заради парите. Съжалявам“, заяви Спас в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари