Социологическо проучване предвижда 7-партиен парламент при предсрочни избори

3
ГЕРБ-СДС са първа политическа сила сред заявилите, че ще гласуват
ГЕРБ-СДС са първа политическа сила сред заявилите, че ще гласуват Снимка: bTV

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила сред заявилите, че ще гласуват

7 партиен парламент при предсрочни избори тази есен. Това показват данните от Национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред 1024 пълнолетни граждани в периода 2 – 10 юли по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета, предава bTV НОВИНИТЕ.

ГЕРБ-СДС са първа политическа сила сред заявилите, че ще гласуват, а втори с минимална разлика са „Продължаваме промяната“. Съответно 22,2 на сто и 21,5.

На трето място са БСП с 11,6 процента. Четвърти се нареждат ДПС с малко над 9 процента. Следва „Демократична България“ с 8,3 процента подкрепа. „Възраждане“ получават 7,6, а „Български възход“ на Стефан Янев 4,3. Останалите партии имат под 4 процента. Сред тях е и „Има такъв народ“ с 3,2.

Единствената политическа фигура, която все още има по-голямо доверие, отколкото недоверие, е президентът Румен Радев. 48% е доверието към него.

На сериозна дистанция, но втори след него, е бившият служебен премиер Стефан Янев - два пъти по-малък процент доверие - 24 на сто и преобладаващо недоверие.

Доверието към премиера в оставка Кирил Петков е 22 на сто, а недоверието - три пъти по-голямо - 66 процента.

Подобно е отношението и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - 21 процента доверие и 66% недоверие, както и към Корнелия Нинова - съответно 20% доверие и 65% недоверие.

Същият процент доверие от анкетираните получава Христо Иванов, следват Костадин Костадинов, Мустафа Карадайъ и Слави Трифонов, към когото недоверието според данните в изследването е най-високо.

А дали българите искат предсрочни избори?

43 на сто отговарят, че трябва да има нов кабинет в това Народно събрание.
41 процента мислят, че трябва да има предсрочен вот наесен.
17 на сто не могат да преценят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    9
    русенец до 8
    Изобщо не си прав! Копирам ти условията за получаване на субсидия: Право да получат субсидия имат политическите партии, които: са събрали поне 1 на 100 (1%) от гласовете на последните парламентарни избори или коалициите от политически партии, които са събрали 4 на 100 (4%) от гласовете на последните парламентарни избори. Размерът на субсидията е 11 лв. годишно за всеки получен глас на последните парламентарни избори. Определя се чрез Закона за държавния бюджет. Размерът на субсидията се изплаща всяка година на четири равни транша.
  • 5
    8
    Овчи народ - това е!
    Все е тая. Превърнаха изборите в бизнес, за да печелят пари. Държавата дава пари на онзи, който е прескочил летвата 4 %. Всеки гледа да си уреди джоба. Никой не мисли за хората. Едни - лапат, останалите - зяпат. Лапнат ли кокала, крадат кой колкото може. Затова България сме на това дередже. Сега, за да платят изборите, пак е теглен държавен кредит 2,5 млрд. лв. - кой мислите, че ще ги връща?
  • 3
    7
    № 1 ще са
    В Ъ З Р А Ж Д А Н Е!
  • -3
    6
    Драган
    Това проучване е на комунистически подлоги .Паразитите и техните наследници подготвят нова измама.
  • -7
    5
    мухлио
    еееее страшна статистика.курвелиа вазроди бсп.а промяната другиа пьт може да набере 50 процента.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари